American Bully

American Bully este o rasă de câine de companie recent formată, recunoscută inițial de American Bully Kennel Club (ABKC).  Este recunoscut de United Kennel Club (UKC) încă din 15 iulie 2013.  Este o rasă mică spre mare, care a fost împărțită în patru categorii de unele organizații care înregistrează, Pocket, Standard, Classic și XL.
Alte organizații, inclusiv UKC, au 1 standard de dimensiuni consecvente.

Varietate

În cadrul ABKC, cele patru soiuri sunt separate prin înălțime, fără specificarea greutății. Se așteaptă ca toate aceste soiuri să respecte același standard cu modificări minore.
Toți câinii sunt clasificați și arătați ca Standard până la împlinirea unui an de vârstă, moment în care sunt separați în soiuri și arătați în funcție de propriul tip.

Standard

Tipul american American Bully Standard este un câine de talie medie, cu un corp muscular voluminos compact, structura osoasă grea și capul blocant.
Câinii masculi trebuie să aibă între 17 și 20 inch (43 până la 51 cm), în timp ce femelele trebuie să aibă între 16 și 19 inch (41 până la 48 cm).

Pocket

Tipul „pocket” este o variantă mai mică, cu masculi cu vârstă maximă sub 17 inch (43 cm), dar nu mai puțin de 14 inch (36 cm), la greabăn și femele sub 16 inch (40 cm), dar nu mai puțin de 13 inch (33 cm), la greabăn.

XL

Un tip XL este determinat de înălțimea adultă, cu masculii între 20 inch (51 cm) și 23 inch (57 cm) la greabăn și femele între 19 inch (48 cm) și 22 inch (54 cm) la greabăn.

Classic

Classic este un câine mai ușor încadrat decât cel standard, dar se încadrează în același interval de înălțime. Acești câini nu afișează caracteristicile exagerate întâlnite adesea la celelalte soiuri și, probabil, arată mai clar claiul american Pit Bull Terrier / American Staffordshire Terrier

Variante neoficiale

În afara standardului rasei, au fost crescuți câini mai mici sau mai înalți decât variațiile numite.
Câinii mai mici sunt uneori numiți „Micro”, iar cei mai mari sunt numiți „XXL”, dar niciunul nu este recunoscut de cluburile de canisa drept soiuri legitime.

Istorie

Fondată în Statele Unite între 1980 și 1990, American Bully a fost produsă folosind o fundație de American Staffordshire Terriers și American Pit Bull Terriers crescute la mai multe rase de tip bulldog. A fost creat cu scopul de a fi un câine de companie de familie.

În timp ce unele dintre canisele fondatoare, și anume proprietarul lui Razor, Dave Wilson, au afirmat că au folosit doar cele două prime rase menționate pentru a produce câinii doritori, este de acord că cel puțin cinci alte rase au fost folosite pentru a atinge trăsăturile fizice mai „bully”. dorit. Se presupune că sunt Bulldogul American, Bulldogul Englez, Olde English Bulldogge, Staffordshire Bull Terrier și Bulldogul Francez. Conform ABKC, dorința inițială pentru această rasă a fost să producă un câine cu o pradă mai mică și mai multe trăsături „bully” decât americanul Staffordshire Terrier. Masa și oasele grele au fost prioritare pentru a asigura un astfel de aspect și datorită acestui fapt, mulți dintre câinii arătați astăzi prezintă fața largă pentru care au fost crescuți inițial.

Rasa a fost recunoscută pentru prima dată de clubul său de rasă, American Bully Kennel Club, în ​​2004. Acest registru a acționat pentru prima dată ca mijloc de a documenta pedigreele și de a arăta rasa în conformitate cu standardul său scris.
În primii ani ai rasei, a fost prezentat un spectru larg de câini, mulți prezentând trăsături fizice ale celorlalte rase introduse; acestea au fost sancționate puternic de registru, forțând proprietarii și crescătorii de astfel de câini să creeze noi mijloace care să-și arate stilul de câine fără a fi respinși.

Temperament

American Bully este o rasă extrem de adaptabilă, acționând adesea ca un tovarăș iubitor, precum și ca o rasă aspră.
Mulți câini, în ciuda faptului că acționează ca lapdogs în casă, se descurcă bine în sporturi precum tragerea în greutate și flirtul.
Se presupune că agresiunea câinilor și a oamenilor este crescută din bătăușul american și este descurajată în standardele de rasă.

Sănătate

Problemele de sănătate variază în cadrul rasei și acoperă întregul spectru; unele tipuri sunt afectate de probleme, iar altele sunt bine documentate pentru sănătate
și calitate. Testarea nu este la fel de obișnuită la rasă ca la rasele mai în vârstă; deși scorurile de șold și cot sunt cele mai frecvent efectuate.
Ochiul de cireș, ectropion și entropion sunt adesea văzuți care afectează ochii; în timp ce sindromul respirator brachycefalic poate fi observat la câinii cu
muschi mai scurti.